De huurmarkt heeft geen dure bemiddelaars nodig

Een woning vinden in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht is geen eenvoudige opgave. Een groot deel van het aanbod gaat via-via naar bekenden van kennissen, omdat betaalde bemiddeling duur is en vaak niets oplevert.

Geen-Makelaar wil daar wat aan doen. Wij willen de huurmarkt uit handen nemen van makelaars en bemiddelaars. Omdat wonen iets van ons allemaal is, en al duur genoeg zonder tussenkomst van dubieuze bemiddelingssites.

Geen-Makelaar is transparant. Maar dan ook echt.

Geen-Makelaar is nieuw. Dat wil zeggen dat we nog een reputatie moeten verwerven. Zonder jouw vertrouwen wordt het immers niks. Een gratis dienst moet transparant zijn. Zonder kleine lettertjes die je stiekem toch weer geld kosten. Om misverstanden te voorkomen, zetten we voor je op een rij wat je in dat opzicht van ons kunt verwachten.

Oké, dus Geen-Makelaar is gratis. Maar blijft dat ook zo?
Ja. Geen-Makelaar zal je nooit geld vragen voor je inschrijving of bij het sluiten van een huurovereenkomst, of je nou een woning zoekt of wil aanbieden.

Kost dat jullie geen klauwen met geld op deze manier?
Dat valt best mee. We zijn bijzonder goed thuis in de wereld van online en Search Engine Marketing, dus we kunnen bijna alles zelf. Op die manier houden we de kosten laag.

Willen jullie dan niks verdienen aan een goed idee?
Ho ho, dat hebben we natuurlijk niet gezegd. Iedereen moet eten en wij zijn daarop geen uitzondering. Maar wat er ook gebeurt in de toekomst, wij willen niet verdienen aan jouw woningnood of –bezit.

Wat hebben jullie dan wel in gedachten?
Het zal afhangen van het succes van Geen-Makelaar. Maar je kunt bijvoorbeeld denken als aanvullende diensten voor verhuurders, zoals een sleuteloverdrachtservice, of de eindschoonmaak voor een verhuurder die op reis is.

Wat is jullie houding ten aanzien van professionele verhuurders?
Als die er niet waren was de nood op de huurmarkt niet meer te overzien. Geen-Makelaar is niet opgericht voor woningcorporaties of beleggers, maar niets staat hen in de weg ook hier te adverteren.

Verder nog iets wat we moeten weten?
Dit is het wel zo’n beetje. Waar we op hopen is dat ons platform zo’n succes wordt, dat woningzoekende makkelijker aan een woning komen en hier geen onnodig geld aan hoeven uit te geven. Lekker makkelijk en transparant.

En de kleine lettertjes?
Die hebben we niet. We hebben wel algemene voorwaarden voor het gebruik van ons platform, daar komen ook wij niet onderuit. We hebben wel ons best gedaan om ze kort en lekker leesbaar te houden. Voor het gemak.